Standard

Oireita tupakoinnin lopettamisesta

Totuteltuasi aikasi tätä saat siirtyä esimerkiksi 6mg vahvuiseen nesteeseen ja loppujenlopuksi nesteeseen mikä ei sisällä nikotiinia ollenkaan. Tosi hienoa, jotta haluat lopettaa tupakoinnin! Tämä on hyvä alku. Nikotiiniriippuvuuden kehityttyä tupakoinnin koetaan lievittävän stressiä, kuitenkin taustalla vaikuttaakin osaksi myös nikotiinin vieroitusoireisiin kuuluva ärtyisyys. Erilaisten aineskoostumusten ja lisäaineiden vaikutuksesta onkin pyritty erityisesti helpottamaan nikotiinin vaivatonta vastaanottoa ja nopeaa käyttöä elimistössä.

Kokemuksia tupakoinnin lopettamisesta

Muista ulkoilla, syödä ja nukkua reippaan. Alkoholin käyttäminen on niin ikään eräs selkeimmistä lopettelevan tupakoitsijan vaaranpaikoista. Lisäksi osasta on löydetty toisia hyvinvoinnille haitallista kemikaaleja. Tupakointi pienentää mieshormoni testosteronin määrää miehen elimistössä.

Tupakan haittavaikutuksille altistuminen voikin heijastua myös lapsen viivästyneenä kehityksenä. Asiantuntijat kehottavatkin nykyään mahdottomalta tuntuvan tupakkalakon sijaan edes vähentämään sauhuttelua. Päättäväisyys, neuvonta, tuki, lääkehoito sekä retkahduksiin valmistautuminen auttavat matkalla pysyvään tupakoimattomuuteen. Savuttoman henkilön onkin iisi hymyillä! Tupakoinnin lopettaminen säilyttää hampaat terveinä sekä valkoisina. Voisitko käyttää jotakin vastaavaa, esim. lähiympäristön terveyttä, tietoisena tupakoinnin lopettamisen perusteluna? Voit pohtia, kuinka tupakointi on toiminut osana elämääsi.

Lopettaessaan tupakoija joutuu etsimään korvaavia tapoja ja opettelemaan heidän käyttöä. Riippumatta tästä, kuinka kauan tai miten paljon on tupakoinut, tupakoinnin lopettaminen kandee aina! Lopettamispäätöksen päästä tärkeintä on huolellinen valmistautuminen.  Tupakoinnin lopettamiseen pystyy liittyä myöskin makuhäiriöitä, kurkkukipua ja ienverenvuotoa. Tätä riippuvuutta ei tajua ennen kuin sitten, jahka tästä pääsee eroon. Murtumariski riippuu poltettujen tupakan määrästä ja tupakoinnin kestosta.

Nuuskalla onkin samat haittavaikutukset kuten tupakalla. Jotkut asiantuntijat myös uskovat, jotta sähkötupakat saattavat jeesaa joitain tupakoitsijoita vähentämään sauhuttelua. Tupakonnin lopettaminen pyritään nähdä suurena processina. Voit muuttaa ne pikkuhiljaa tai samantien kannustavaksi sisäiseksi puheeksi. Hänellä on tosin kokemusta myös tupakoinnin lopettamisen vaikeudesta.

Tupakan lopettaminen ja hyödyt

Joskus aiemmin lopetin röyhyttelyn ja menin kunniakkaasti puoli vuotta ilman kessua, ja en käsitä jota silloin sattui, jahka tämä alkoi uudestaan. Tupakansavu pitää sisällään tiiviissä muodossa nikotiinimolekyylejä, jotka saavuttavat hermosolujen reseptoreita sisällään pitävät aivojen palkitsemis- ja oppimiskeskukset noin seitsemässä sekunnissa. Erektiohäiriö pystyy olla ensimmäinen varoitusmerkki alkavasta valtimosairaudesta.

Apteekistakin voi tietoa tupakoinnin lopettamiseen.