Standard

Retkipyörät

Retkipyörät ja niille sopivat retkipyöräilyilyreitit sijoittuvat yleensä rauhallisille pienehköille teille, joiden takia ne soveltuvat myös koko perheen pyöräretkille. Suurin moottoriavusteinen nopeus ovatkin 24 km/h. Ja sateella ilma onkin raikasta ja puhdasta hengittää. Kotimaisista laissa määrätään, että polkupyörässä käy olla äänimerkinantolaitteena soittokello. Synkistä luvuista huolimatta, pyöräilyn liikenneturvallisuus onkin kohentunut huomattavasti käynnissä olevan 10 vuoden aikana. Myös Shimanolla tiedetään, koska suomalaiskauppiaita joutuu ehkäpä nykyään hiukan houkutella sähkömyyjiksi. Kokeilemalla eri vaihtoehtoja, pärjää mikä käy omaan käyttöön parhaimmin. Kuolemaan johtaneista pyöräilyonnettomuuksista kaksi kolmesta tapahtuu moottoriajoneuvon kanssa.

Alumiini on tietenkin kevyttä, muttei retkipyörässä paino näyttele kovin suurta osaa, matkavauhtien ollessa suhteellisen alhaisia. Panostukseksi laskettiin kulkemiseen käytetyn rahan myös käytetyn ajan arvo. Maahantuoja Mikko Norvasto tietää, että kaikki eivät vaativille messukävijöille kelpaa. Mutta pyörän merkki ei tarkoita pakosti mitään suuntaan taikka toiseen. N’inpä päätyisinkin 26 tuumaiseen renkaaseen. Jos pääset hypistelemään pyörää livenä, tuo onkin iisi testata nostamalla pyörä sikäli ylös koska se osuu haaroihin ja nähdä jääkö renkaiden alle noin 5cm ilmaa. Niin kuin autoillessakin.

Suurena ongelmana maastopyöräilyyn käytetyillä reiteillä on näiden jääminen rakentamisen kuten myös metsien hakkaamisen alle. Painaa kuten mikä, mutta onkin lisäksi jämäkkä ja kestävä. Näin selviää, paljonko jalkatilaa tosiaan tipu vaakaputken ja nivustaipeen väliin (naistenpyörissä vaakaputki pitää kuvitella). Lyhyillä matkoilla ympäristön kannalta edullisin tapa liikkua on pyöräily vai kävely. Täysin jäykät maastopyörät on oikeastaan valitettavan harvinaisia ja jos pyörän tahtoo hankkii Suomesta, niin onkin usein tyydyttävä jousitettuun etuhaarukkaan, vaikka sille ei olisi tarvetta. Pyöräily säästää arvokasta kaupunkitilaa muuhun käyttämiseen. Kilometrin matkalla vauhdilla 16 km/h pyöräilevä kuluttaa 0,9 kilojoulea energiaa jokaista kehon kilogrammaa kohti, jahka vastaavasti juoksija kuluttaa 4,0 kilojoulea. Taikka silloin olin vain tosi innokas pääsemään töihin.

Myös hybridit kuten myös maastopyörät ovat suosittuja pyöräretkivälineitä. Siispä päätin kokeilla työmatkapyöräilyä haittapuolista huolimatta. Retkipyörässä onkin oltava varsinkin yksi tehokas jarrulaite. Huonoimmillaan niistä on enemmän haittaa, jopa turvallisuuden kannalta. Karkeasti uuden, hyvän jäykkäperäisen maastopyörän voi 800€-1000€:lla, minkä saa odottaa toimivan sekä kestävän reippaan maastokäyttöä. Jos polkee lähiöstä keskustaan yli kymmenen kilometriä, matkan alkuosa ei oo varsinaista kaupunkipyöräilyä.

Sairaalatilastojen ja väestöhaastatteluiden perusteella on arvioitu, että vuosittain loukkaantuu noin 30 000 pyöräilijää. Radoneita ovatkin melkein aina samalla rungolla vähän eritasoisilla osilla muutama eri hinta vaihtoehtoa. Välillä pyörätieltä ei vaikkapa pääse lainmukaisesti taikka ees fyysisesti kääntymään suuntaan, jonne pyöräilijä ovat matkalla. Laadukkaat osat kestävät käytössä, pyörää on kevyt polkea, tämä rullaa reippaan kuten myös osia voikin myös huoltaa. Aja ennustettavasti, päättäväisesti ja täydy huoli oikeuksistasi, mutta tarkkaile liikennettä sekä ole yleensä valmis tarvittaessa pysähtymään. Tällä tavoin saadaan muille varusteille hiukka isompi määrä tilaa. Ovat usein vaikea löytää kunnolliset pyörätarvikkeet paikalliselta jälleenmyyjältä, jolla onkin kenties vain rajoitettu tai suppeampi valikoima.

Vilkkuvan valon käyttö polkupyörässä ei oo kiellettyä, toisaalta tämän lisäksi pyörässä pitäisi olla kiinteä valo, mikä ei vilku. Selvitä työpaikkasi pyöränsäilytysmahdollisuudet. Ilman lokasuojia tien pinnassa sateella oleva vesi kuten myös hiekkateillä märkä kura linkoutuvat pyöräilijän päälle, joten lokasuojat ovatkin tarpeelliset, jos pyörällä on merkitys ajaa säännöllisiä matkoja säästä riippumatta. Lunki kuski ei huuda vai heristä nyrkkiä, vaikka pyörätielle sattuisi este. THL:n selvityksen mukaan neljä kymmenestä sanoo käyttävänsä kypärää melkein aina yleensä pyöräillessään. Halvimmatkin ovatkin aivan käyttökelpoisia, siinä parilla sadalla eurolla voi aika monessa mallissa aivan kovin vastinetta rahoilleen sikäli mikäli päätyy vähän parempaan malliin.

Retkipyörä muistuttaa maantiepyörää. Tämä ylläpitää sekä kehittää sydämen sekä verenkiertoelimistön kuntoa kuten myös suorituskykyä. Markkinoilla on lastenpyöriä, minkä jarruja ei esimerkiksi voi huoltaa tai korjata, joka onkin melkoinen turvallisuusriski. Ranskassa puolestaan onkin laskettu, että kaikki työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1200 € vuodessa ainoastaan yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. Maastopyöräilyreitit kulkevat pääsääntöisesti metsissä kiemurtelevia tunnelmallisia polkuja pitkin.