Standard

Tupakan lopettaminen ja hyödyt

22 12kk päivittäisen tupakoinnin jälkeen. Päätä voi särkeä, kaikki ärsyttää, uni ei tule, kädet vapisevat jne. Tai lainattavaksi potilaille. Tupakonnin lopettaminen voidaan huomata suurena processina. Siksi tupakoinnin lopettaminen vaatii monesti lukuisia yrityksiä. Mistä onkin kysymys? Tupakkayhtiöiden voiton tavoittelusta tai elämän pienistä iloista? Onko tupakointi in taikka out? Tupakan historiallinen voitonkulku onkin määrätietoisen markkinoinnin tulosta.

Pari askia päivässä meni, aina maistui pahalta ja tiesin haisevani kammottavalta. Tupakoinnin lopettamisen  avuksi saattaa ottaa nikotiinipurkat, -laastarit, -inhalaattorit, -tabletit,lääkehoidon taikka sähkötupakan. Tupakointi isompi määrä kuukautisten epäsäännöllisyyttä sekä poisjäämistä ja aiheuttaa epäsäännöllisyyttä munasolun irtoamiseen munasarjoista.

On kuitenkin muistettava, että päätös lopettamisesta onkin yleensä oma. Painonmuutoksien vaihtelu on yksilötasolla merkittävä. Ekan kuukauden join merkittävästi vettä. Mitä huolellisemmin valmistaudut lopettamiseen, sen isompi on mahdollisuutesi saavuttaa savuttomuus. Flunssasi eivät oo niin pahoja.

Miksi lopetan tupakanpolton?

Keuhkojen ilmatiehyet, mitkä johtavat ilmarakkuloihin, alkavat rentoutumaan ja hengitys muuttuu helpommaksi samalla, jahka keuhkojen toimintakyky paranee. Siksi röökin puute tuottaa siihen tottuneelle hermostuneisuutta, keskittymisvaikeuksia, masennusta, uniongelmia sekä ärtyneisyyttä. On kenties mukavampi olla kun tietää ettei tieten tahtoen tee pahaa ruumiilleen. Tupakointi raskauden kuluessa enemmän raskaudenaikaisen verenvuodon riskiä, minkä puolestaan altistaa keskenmenolle sekä ennenaikaiselle synnytykselle.

Siksi tupakoinnin lopettava kärsii usein vieroitusoireista. Kaikki nämä osaalueet voivat olla avuksi matkallasi tupakattomaan elämäntapaan. Muutaman 12kk polttelin satunnaisesti, silloinkaan tupakointi vähitellen lisääntyi, missään vaiheessa en sittenkään ole savuttanut päivittäin, enkä baari-iltoja paitsi että nimenomaan ikinä yli viittä kessua päivässä, keskiarvo onkin viim.

Jos ajattelet, jotta on pakko röökata taikka pakko lopettaa, niin onkin saletimmin raskasta luopua, vain kuka pakottaa – äitisikö? Mikäli sinua estää polttamista lopettamasta pelko, että et kestä vieroitusoireita, sikäli ajattele noita tervehtymisoireiksi. STM:n (sosiaali- ja terveysministeriö) mukaan työntekijän työn tuottavuuden lasku maksaa työnantajalle 925 euroa/vuosi.